Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Ανάβαση στο ΚαρφίΤο Καρφί είναι ένα μεγάλο βραχώδες εξόγκωμα ανατολικά της Κεράς και βόρεια του διάσελου της αμπέλου (Σελί), σε υψόμετρο 1150 μ., το οποίο έχει δώσει το όνομα στη ευρύτερη περιοχή λόγω σχήματος. Σε αυτό τον αφιλόξενο τόπο αρκετοί Μινωίτες εγκαταστάθηκαν μετά την κάθοδο των Δωριέων στο νησί περίπου το 1200 π.χ.  Σύμφωνα με τους ειδικούς ο Μινωικός οικισμός έφθασε μέχρι 3.500 κατοίκους.   Στην περιοχή έγινε αρχαιολογική ανασκαφή από τον Άγγλο αρχαιολόγο J. Pendlebury από το 1937 έως το 1939....

.... Η μικρή ομάδα των φίλων και συγχωριανών αποφάσισε για την ανάβαση στη περιοχή. Το ραντεβού δόθηκε για το Σάββατο  1 Φεβρουαρίου στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου.


Ξεκινήσαμε την ανάβαση φθάνοντας στη <<βιτσιλόβρυση>>
Η ύδρευση του Μινωικού οικισμού πιθανότατα γινόταν από αυτή τη πηγή που εκείνη την εποχή θα πρέπει να είχε περισσότερο νερό.  Η πέτρινη βρύση έχει μαρμάρινη επιγραφή ενθύμιο από τους Άγγλους αρχαιολόγους. Δίπλα υπάρχει πέτρινη πλάκα που μας λέει ποιοι και πότε την σχεδίασαν και την κατασκεύασαν.
Δ. ΡΟΜΠΕΡΤΣΟΝ ΜΕ ΣΥΝΕΓΡΑΨΕ
Ε. ΓΚΙΛΛ  ΜΕ ΕΣΧΕΔΙΑΣΕ
ΜΠ. Γ. ΚΑΡΓΙΩΤΗΣ
 ΚΑΙ Ν. Κ. ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ
ΜΕ ΚΤΙΣΑΝΕ
ΙΟΥΝΙΟΣ 1939

Φθάσαμε στην κορυφή όπου και ήπιαμε τη ρακί μας. Μαζί με εμάς όμως έφθασε και η ομίχλη με αποτέλεσμά στη κάθοδο να έχουμε  <<τοπίο στην ομίχλη>>.

Τέλος  με μια ρακί  από εκεί που ξεκινήσαμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια: