Προφίλ μονάδας


   Η μελισσοκομική μας μονάδα ξεκίνησε το 1995 από το Γιώργο Καλογεράκη και τη Πόπη Μεταξαράκη - Καλογεράκη. Στην αρχή με 10 κυψέλες. Με τη πάροδο του χρόνου η δυναμικότητά της έφθασε στις 140 έως 150 κυψέλες. Στεγάζεται σε ιδιόκτητο μελισσοκομικό κτίριο στο χωριό Γωνιές Δήμου Χερσονήσου. Διαθέτει μελισσοκομικό αυτοκίνητο για την μεταφορά, ανάλογα με την εποχή και την ανθοφορία, των κυψελών στα μελισσοκομεία που διατηρεί σε τρεις νομούς της Κρήτης (Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Λασίθι).
       Τα βουνά της Κρήτης φιλοξενούν σχεδόν 1800 διαφορετικά είδη φυτών, από τα οποία τα 180 είναι ενδημικά. Η χλωρίδα και το κλίμα του νησιού, η μελισσοκομική μας τεχνική ( κυψέλες κινητών πάτων, αποφυγή χρήσης χημικών σκευασμάτων, συλλογή μελιού από τα βουνά της Κρήτης μακρυά από καλλιεργούμενες εκτάσεις), ο χώρος εξαγωγής και αποθήκευσης του προϊόντος μας  καθώς και η αγάπη μας για αυτό που κάνουμε, συντελούν στη παραγωγή και διατήρηση ενός προϊόντος υψηλής ποιότητος.

 Λίγα λόγια για τις Γωνιές Δήμου Χερσονήσου ή Γωνιές Πεδιάδας.

 Το χωριό Γωνιές ευρίσκεται στο 40 χλμ του δρόμου Ηράκλειο - Οροπέδιο Λασιθίου. Στην απογραφή του 2011 είχε 519 κατοίκους. Σήμερα αποτελεί Δημοτικό διαμέρισμα του Δήμου Χερσονήσου. Πριν ήταν αυτόνομη κοινότητα με το όνομα Γωνιές Πεδιάδας και παλαιότερα (πριν το 1926;) ανήκε στο Δήμο Λαγκάδας ( από εδώ και το όνομα της μελισσοκομική μονάδας).
 Οι Γωνιές πιθανόν έλαβαν την ονομασία τους από τη θέση του οικισμού καθώς βρίσκεται στην ανατολική γωνιά της λαγκάδας. Η αρχαιότερη αναφορά στο χωριό χρονολογείται στα 1333, μαζί με την Κερά αποτελούσαν φέουδο του Λατινικού; Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως. Στην πρώτη απογραφή των Τούρκων ( 1671) φέρεται με 31 φορολογούμενες χριστιανικές οικογένειες (31 χαράτσια) ενώ ο περιηγητής Pasley το αναφέρει με 38 χριστιανικές οικογένειες το 1834.-

Δεν υπάρχουν σχόλια: