Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΝΟΙΞΗΣ - ΕΜΠΟΔΙΑ

Φέτος την άνοιξη διάφορα προβλήματα - εμπόδια- απρόοπτα με ανάγκασαν, για πρώτη φορά τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια , να μην ασχοληθώ όπως θα ήθελα με τα μελίσσια μου (για το blog ούτε λόγος). Στην ουσία απλώς τα συντήρησα.
Ούτε αλλαγή και απολύμανση των κινητών πάτων, ούτε αντικατάσταση των Βασιλισσών του δεύτερου έτους. (κάθε χρόνο αρχή της άνοιξης στις κυψέλες με Βασίλισσα 2 ετών δεν τοποθετούσα όροφο αλλά έκανα βασιλοτροφία, κόψιμο -παραφυάδες, ανάπτυξη χωριστά και συνένωση αρχές Ιούνη πριν το θυμάρι), ούτε τοποθέτηση γυρεοπαγίδων, ούτε παραγωγή βασιλικού πολτού ( οι δύο συσκευές ΕΖΙ που έχω είναι από πέρυσι στο ψυγείο). Μπόρεσα όμως να τις καθαρίσω νωρίς από βαρόα μα την συνδρομή του Σπύρου Σφήκα (Evinos) - Πολύ καλά αποτελέσματα। Επίσης λίγο πριν την εποχή της σμηνουργίας έκανα βασιλοτροφία με zender και 50 παραφυάδες, τοποθέτησα τα βασιλόκελα και όταν μετά από 20 ημέρες περίπου τις επισκέφτηκα είδα να λείπουν 14 από τις 49. Ο φίλος ή μουστερής όπως λέμε εδώ στην Κρήτη είχε πάρει ορισμένες περιμετρικά του προσωρινού (για γονιμοποίηση) μελισσοκομείου και ορισμένες από εδώ και εκεί μέσα από το μελισσοκομείο


Στην αδεια θέση δίπλα υπήρχε μελίσσι.
Το ίδιο και εδώ
και εδώ.
Με την ευκαιρία θα ήθελα να σας πώ ότι και άλλη φορά δέχτηκα τέτοιου είδους επισκέπτες στο μελισσοκομείο μου. Συγεκριμένα μου είχαν κλέψει ( στην αρχή της γνωριμίας μου με την μέλισσα ) 22 κυψέλες απο τις 23 που είχα. Τότε βρέθηκε ο κλέπτης ή καλύτερα οι κλέπτες γιατί ήταν δύο ( κάτοικοι της πόλης του Ηρακλείου, ο ένας μάλιστα φούρναρης) μετά απο οκτώ περίπου μήνες με την βοήθεια μελών του μελισσοκομικού συλλόγου. Περιτό να σας πω ότι απο την μεριά μου τους κυνήγησα όσο μπορούσα (5 ή 6 φορές στο εφετείο κακουργημάτων στα Χανιά με αποτέλεσμα να καταδικαστούν με φυλάκιση 26 μηνών ο ένας και 22 ο άλλος)
Το ίδιο νιώθω και τώρα. Αλήθεια είναι ποτέ δυνατόν να γίνει κάποιος καλός μελισσοκόμος κλέβοντας μέλισσες;

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

[url=http://www.51soboo.com]百家乐论坛,百家乐园,百家乐技巧[/url]


百家乐论坛

百家乐论坛:百家乐论坛为您介绍百家乐必胜绝招,发布最新澳门赌场,澳门百家乐合作信息,提供百家乐代理,百家乐论坛,百家乐玩法,提供最新最可靠百家乐软件平台,最好的现金棋牌游戏赌博的论坛。

百家乐论坛,百家乐园,百家乐技巧,百家乐技术交流,百家乐在线试玩的网址,欢迎您来我们百家乐网站参观试玩