Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

Γαλλοτσολιάδες

Αναδημοσίευση άρθρου του Δημήτρη Καμπουράκη από το protagon. 


Πώς ακριβώς το είπατε; Πέρασε η εποχή της αθωότητας; Αλήθεια; Και πόθεν παρακαλώ τεκμαίρεται το βαρύ τούτο πολιτικό συμπέρασμα, το οποίο επαναλαμβάνεται ακαταπαύστως από την τετάρτη πρωινή της Δευτέρας; Κατ' αρχήν, τίνος την αθωότητα θεωρούμε παρελθούσα; Της ελληνικής αριστεράς; Της ελληνικής κοινωνίας εν σώματι ή μήπως ενός εκάστου πολίτη μας ξεχωριστά; Άδηλον, πλην η φράση ηχεί ωραία, σχεδόν λυτρωτικά, σωστά;
Τι λέτε κύριοι; Ποια αθωότητα πέρασε; Η παραμύθα του νέο-αυριανισμού κατέρρευσε, τίποτα άλλο. Πλην κατέρρευσε προσωρινώς και υπό τη συγκεκριμένη μορφή της. Εθιστήκαμε στον παραλογισμό, κύριοι. Μην αυταπατάστε, η ανάγκη του νεοέλληνα για παραμύθι παραμένει ακέραιη και γεωμετρικώς αύξουσα. Κατέληξε να είναι η μοναδική συγκολλητική ύλη ενός λαού αφηνιασμένου από αντιφατικά μηνύματα. Θα το δείτε λίαν συντόμως, στις επόμενες εκλογές όποτε γίνουν. Το μυαλό του νεοέλληνα σήμερα, είναι χειρότερο από καζάνι μάγισσας που βράζει. Κανένας δεν μπορεί να διανοηθεί τι είδους τέρας θα ξεμυτίσει από τους αφρούς του.
Μην ξεγελαστείτε θεωρώντας πως όσα συμβαίνουν λειτουργούν παιδευτικά. Το αντίθετο συμβαίνει. Αγανακτισμένοι και νέο-αγανακτισμένοι θα ξανασυναντηθούν στη ρούγα. Πιο εξαγριωμένοι και πιο άφρονες από ποτέ. Οι πέτρες που εκτοξεύονται προς τους Γερμανοτσολιάδες Σαμαροβενιζέλους, θα σπάνε τώρα και τα κεφάλια των Γαλλοτσολιάδων των Τσιπρανέλ. Το τοπίο που θα προκύψει θα κάνει τη Σαχάρα να μοιάζει με φροντισμένο λαχανόκηπο. Οι παλαιές πολιτικές δυνάμεις δεν ανακάμπτουν, συνεχίζουν να εξατμίζονται. Και όσο θα προχωρούν οι ψηφοφορίες και οι εφαρμογές του τρίτου μνημονίου, η δεσπόζουσα σήμερα πολιτική δύναμη θα ζηλώσει τη μοίρα των προκατόχων της. Ο ΣΥΡΙΖΑ λίαν συντόμως θα έχει την τύχη του τσουβαλιού με τις φακές του Χατζηχρήστου στον «μπακαλόγατο». Κάθε φακή γεννά ένα μαμούνι, το μαμούνι παίρνει το κουφάρι της φακής του στην πλάτη και τραβά τη ανηφόρα, για να συναντήσει τα σκόρπια μαμούνια των παλιότερων.
Θα δούμε τρελά πράγματα στις επόμενες εκλογές, να το ξέρετε. Χρυσαυγές ίσα με τον Αλέξη, τον Λεβέντη αξιωματική αντιπολίτευση, το ΚΚΕ ρυθμιστικό παράγοντα με διπλάσια ποσοστά, τη ΝΔ ίσα με το ΠΑΣΟΚ της Φώφης, τη Ραχήλ Πρόεδρο της Βουλής και πάει λέγοντας. Το καζάνι θα γεννήσει τέρατα. Διότι αν δεν το ‘χετε καταλάβει, η ψήφος του νεοέλληνα εδώ και χρόνια έχει μεταβληθεί σε μηχανισμό υποσυνείδητης αυτοτιμωρίας του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: